غذاهاي سوئيس و وعرفي آن در رز آبي
الگوي مصرف غذايي در بيشتر كشورها، نژادها، طبقات اجتماعي و فرهنگ هاي مختلف با يك ديگرمتفاوت است. در همين راستا به معرفي انواعي از خوراكي هاي رايج در كشور سوئيس مي پردازيم.
غذاهاي سوئيس در رز آبي :
به گزارش تور مسافرتي به نقل از ايسنا، هر منطقه در سوئيس غذاهاي مخصوص به خودرا دارد؛ خوراكي هاي اين منطقه تلفيقي از غذاهاي آلماني، فرانسوي و شمال ايتاليا است كه با تغيير هر منطقه سبك غذا و نوع پخت آن متفاوت مي شود.
وعده صبحانه يكي از وعده هاي مهم در اين كشور است بنا بر اين سوئيسي ها صبحانه هاي سريع اما سيركننده را ترجيح مي دهند، ميوزلي (Muesli) ميوزلي يك صبحانه سرد است كه براي تهيه آن از غلات، ميوه هاي تازه و خشك شده استفاده مي شود.
علاوه بر اين موارد امكان دارد در تركيب ميوزلي از مايعاتي مثل شير، شير سويا، شير بادام، ماست يا آبميوه هم استفاده گردد. بيرچر ميوزلي (Bircher muesli) در سال ۱۹۰۰ توسط يك دكتر سوئيسي براي بهبود سريع تر بيمارانش ابداع شد.
يكي از غذاهاي سنتي سوئيسي ها كه در جمع هاي خانوادگي هميشه حضور دارد فوندوي پنير (Cheese fondue) است، تلفيقي از پنير ذوب شده به همراه سير و آرد ذرت است. فوندي پنير در ظرف سراميكي ريخته مي شود، در كنار آن تكه هاي كوچك نان قرار مي گيرد و بعد سرو مي شود.
طرفداران سيب زميني نيز در اين كشور مي توانند رستي (Rosti) كه با سيب زميني طبخ مي شود را امتحان كنند؛ براي درست كردن رستي، سيب زميني ها كاملاً سرخ شده و گوشت، پنير و سبزيجات به آن اضافه مي شود تا طعم فوق العاده اي به خود بگيرد.
اين غذا در ابتدا غذاي كشاورزان بوده است اما بعد از مدتي آوازه اش در سوئيس مي پيچيد و طرفداران زيادي پيدا مي كند.
برنر پلاته (Berner platte) يكي از غذاهاي گوشتي سوئيس است كه از انواع گوشت ها درست مي شود و غذايي نسبتاً سنگين است بنا بر اين اين غذا بيشتر در وعده ناهار سرو مي شود؛ البته در كنار تكه هاي گوشت از سبزيجات متنوعي هم استفاده مي شود.
سوئيس يكي از كشورهايي است كه به كشور پنير نيز شهرت دارد و زماني كه نام سوئيس برده مي شود در كنار آن پنير نيز براي عاشقان غذا تداعي مي شود. راكلت (Raklette) يك پنير محلي سوئيسي است كه بو و طعم خوبي دارد، اين پنير در كوره گذاشته مي شود تا آرام آرام آب شود و بعد از آن در كنار خوراكي هايي مانند سيب زميني پخته شده، پياز خرد شده و ترشي سرو مي شود.
يكي ديگر از غذاهايي كه در رستوران هاي زوريخ سرو مي شود، زوريخرگوشنتزلتاس (zurcher geshne zettes) است كه معناي آن در زبان آلماني بريدن گوشت به سبك زوريخي است. اين غذا با ورقه هاي گوشت گوساله همراه با قارچ، پياز، شراب و خامه پخته مي شود و با نودل و يا برنج سرو مي شود.
ژاپف (Zopf) يكي از نان هاي مورد علاقه مردم سوئيس است كه حتما در وعده هاي صبحانه مخصوصاً روزهاي تعطيل از آن استفاده مي شود. شكل ظاهري اين نان شبيه به موي بافته شده است بنا بر اين به آن زاپف مي گويند. اين نان از آرد سفيد، كره، تخم مرغ، شير و مخمر درست مي شود. خمير اين نان را مي بافند و روي آنرا زرده تخم مرغ مي زنند تا حسابي طلايي شود.
يكي از شيريني هايي كه در سوئيس پخته مي شود باندنرستورز (Bundnernusstorte) است. باندنرستورز كيكي است با لايه هاي كاراملي كه داخل آن با آجيل پر شده است. روش پخت اين كيك در سوئيس متفاوت مي باشد و هر قنادي آنرا به شيوه خاص خود مي پزد.
آلپرمارگنن (Alplermagronen) نيز يكي از غذاهاي سنتي بخش آلماني سوئيس است كه به ماكاروني چوپان نيز شهرت دارد. مواد تشكيل دهنده اين غذا شامل پنير، شير، خامه و سيب است. اين غذا در گذشته به اين صورت پخت مي شده است كه سيب زميني پخته و ماكاروني را با خامه و پنير به صورت لايه لايه گذاشته و در تابه مي پختند و سپس با حلقه هاي پياز سرخ شده و كمي سس سيب روي آن، سرو مي كردند.